Jabĺčka sušíme v sušičke približne 10 - 12 hodín, pri teplote 55 - 60 stupňov. Jabĺčka sa umyjú, zbavia jadrovníka, naplátkujú a sušia. Nešúpu sa. Nie je vhodné zbaviť jablko významnej časti človeku prospešných látok. Sušené plátky sa hneď po vysušení balia do vreciek. Z jedného kilogramu nasušíme približne 100 gr. Takže, ako by sme pri konzumácii 50 gr. sušených jabĺk zjedli 0,5 kg jabĺk, ale bez vody. Plátky jabĺčok - chipsy sú usušené bez konzervantov, bez prídavku cukru, ale môžu byť dochutené vanilkou, alebo škoricou. Jabĺčka sušíme do stavu chrumkavého, nie sú koexistencie žuvačkovej, ale tvarom a štruktúrou sa podobajú zemiakovým chipsom. Preto i názov - jablkové chipsy.(Spisovný, doporučený názov bol "sušené chrumkavé jablkové plátky" :))